• ברכות הגומל ושעשה לי נס

ברכת הגומל על טיסה אחרי שבועיים של בידוד

הרב אליקים לבנון

ט תמוז תש"פ
שאלה
שלום וברכה, טסתי מחו"ל לארץ. אני מבין שעלי לברך ברכת הגומל. האם לאחר תקופת שתמה תקופת הבידוד (14 יום) עדיין לא מאוחר לברך? בנוסף, אינני רוצה להיחשף בברכה במנינים. האם יש עצה לכך כגון ברכה באמצעות ZOOM? אם מברכים בZOOM האם יש לברך בשם ובמלכות (אני אשכנזי נוסח ספרד)? האם יש דרך אחרת? האם יש לברך פעם אחת ולפטור הן את הטיסה והן שבטיסה לא נחשפתי לאחרים? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום. ברכת הגומל איננה מוגבלת בזמן, אפשר לברך גם לאחר כמה שבועות. צריך לברך בעשרה. זום אינו מניין. אתה יכול לעמוד מרחוק, לראות את הנוכחים, ולברך. אתה רשאי לכווין בברכה על הטיסה, הולכי דרכים, ועל כל מה שהנך רוצה להודות עליו. טוב להודות תמיד!