• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

קינות תשעה באב בימי הקורונה

הרב אליקים לבנון

כ"ז תמוז תש"פ
שאלה
שלום הרב. כפי הנראה ואם לא יגיע המשיח, את קינות תשעה באב נאמר השנה בהגבלות על פי הקורונה. כמה שאלות בעניין: א. במידה ומתפללים בבית לבד - האם אומרים את כל הקינות כרגיל? ב. כשמתפללים בחוץ ויש קושי בתפילה ארוכה, האם עדיף לקצר באמירת הקינות או לומר בבית את הקינות הארוכות? ג. אם צריך לקצר באמירת הקינות - איך יודעים על מה אפשר לדלג?
תשובה
שלום. א. כל יחיד יכול לומר קינות. ב. אם היחיד מרגיש טוב יותר כשאומר עם הציבור, יאמר בציבור, גם אם מקצרים. ג. אם רוצה להשלים בביתו, הכל מותר. ד. יש לי דף עם קינות מסומנות, מה לומר ומה לא לומר. אם תשלח לי בהודעה, מייל שלך, אעביר לך. המספר: 0524239709