• שבת ומועדים
  • ערב שבת וכניסת שבת

מי שקיבל שבת יכול להשלים מנין לתפילת מנחה?

הרב מיכאל יומטוביאן

ה אב תש"פ
שאלה
אדם שכבר קיבל שבת ומבקשים ממנו להשלים מנין בתפילת מנחה (במקום אחר), יכול להשלים להם מנין?
תשובה
אמנם אדם שקיבל שבת לא יכול להתפלל מנחה (סימן רסג סעיף טו). אך לגבי צירופו כדי להשלים מנין לאחרים לתפילת מנחה, כתב הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשות יביע אומר חלק ו סימן כא: "אין ראוי לצרף למנין מי שכבר קיבל שבת, הואיל וכבר עשאו קדש". כלומר, מעיקר הדין הוא מצטרף אך אין ראוי לעשות כך ולצרפו, מאחר וכבר קיבל שבת, ותפילת מנחה שייכת לימות החול.