• התרת נדרים

נוסח התרת נדרים שבעל עושה עבור אשתו

הרב יצחק בן יוסף

ה אלול תש"פ
שאלה
שלום רב, אני למדתי בספר ״פניני הלכה״ שאשה יכולה למנות בעלה כשליח להתרת נדרים (בעיקר מנהגי שנהגה שלוש פעמים) לפני ראש השנה. בנוסח אשכנז/ספרד כל בקשות בהתרת נדרים בצורת יחיד: ״קיבלתי, נדרתי...״ האם צריך לשנות נוסח לצורת רבים כמו: ״קיבלנו, נדרנו...״ אם רוצה להתיר גם לאשה? האם צריך להגיד במפורש לפני מתירים שאני רוצה להתיר גם לאישתי? תודה
תשובה
הבעל יכול להיות שליח, טוב לומר בלשון רבים, אבל יוצא ידי חובה בכל מקרה, צריך לכוון שמתיר נדרי אישתו.