• הציונות הדתית

מאמר שלש השבועות בספר "ויואל משה"

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ אייר תשס"ה
שאלה
אני מאמין גדול בתורת הרב קוק ובדרכו ואיני מתכוון לשנות את השקפתי ובכ"ז יש לי רצון ללמוד לעומק את מאמר שלש השבועות המופיע בספר "ויואל משה". א. האם מותר לעשות כן לכתחילה? ב. אני נמצא במגע יומיומי קרוב עם ציבור חרדי מכל הסוגים. האם מותר בבחינת "דע מה שתשיב" ללמוד את המאמר? ג. האם זה ייחשב כלימוד תורה או שעלי לעשות כן בזמן שאני גם כך לא לומד תורה?
תשובה
אם למדת תורה הרבה וגם בררת את דרכך ואתה הולך בדרכו של מרן "הרב" איני רואה מניעה ללמוד את דברי ויואל משה אם כי לא על זה סובבת המחלוקת בין דרך הרב לבין הציבור החרדי היום. ועל כן אין סיבה להשקיע מאמץ בלימוד זה מוטב להשקיע את כל הכוחות בלימוד ש"ס ופוסקים אמונה ויראת שמים ומדות טובות. ואם יש זמן פנוי לעסוק בקרוב רחוקים.