• הציונות הדתית

ההגדרה לאדם דתי

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז אלול תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב יעקב אריאל בספרך "יערב שיחי" בעמ 222 נשאלת שאלה לגבי ההגדרה של ציוני דתי. ענית שאדם דתי הוא אדם "יהודי שומר שבת ואומר שבאופן עקרוני הוא מקיים מצוות". רציתי לשאול: א. באיזה חילול שבת מדובר? לדוגמא אדם שבורר ייחשב כלא דתי? ב. לא הבנתי מדוע אדם אומר שבאופן עקרוני הוא מקיים מצוות ייחשב כדתי? לא צריך לראות מעשים כדי להיות דתי?!
תשובה
השאיפה של אדם דתי צריכרה להיות קיום מלא של כל מצוות התורה אך אין צדיק בארץ. אשר לא יחטא יש דרגות שונות של קיום מצוות המינימום הוא שמירת שבת בפההסיא והשתדלות לקיים את המצוות גם אם לא מצליחים לקיים את כולן