• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

למה חג הסוכות הוא דווקא שבעה ימים?

הרב חיים שרייבר

כ"ג תשרי תשפ"א
שאלה
למה חג הסוכות נמשך שבעה ימים ידוע לנו שיציאת הייתה 40 אז למה זה לא ארבעה ימים או ארבעים יום ? תודה מראש על התשובה
תשובה
שלום שבוע ימים כולל בתוכו את כל ימי השבוע. המספר שבע הוא יחידה שלימה בפני עצמה הכוללת את כל הפרטים וכפי שמסביר המהר"ל במספר מקומות "מספר שבעה הוא מספר שלם, שהוא כנגד שש קצוות והאמצעי ביניהם" (גבורות ה' פרק ס"ט). לכן מצינו הרבה עניינם סביב המספר שבע שנים לשמיטה, שבע שבועות לספירת העומר, בברכות נאמר "בשבעה דרכים ינוסו לפניך", "שבע יפול צדיק וקם" ועוד. על מנת שעניני מצות סוכה יושרשו היטב בלב ישראל אמר הקב"ה לשבת בסוכה שבעת ימים - היקף מלא ושלם של ימי השבוע. יום טוב