• שאלות כלליות

שאלת המשך - גרעיני שיבולת שועל

הרב נועם דביר מייזלס

ט"ז תשרי תשפ"א
שאלה
תודה לרב על התשובה, אך עדיין השאלה בעינה מכיוון שערבוב שיבולת שועל עם יוגורט מרכך את הגרעינים, אמנם לא כמו בישול אבל עדיין הם נעשים רכים יותר. אשמח לדעת מה הדין. תודה וחג שמח
תשובה
אם הגרעינים עברו תהליך של בישול שמוציא אותם מידי "גרעינים חיים" והם התרככו ונדבקו יש לברך - בורא מיני מזונות, אחרת יש לברך אדמה. לעניות דעתי הערבוב עם היוגורט אינו משנה אותם כמו בישול, ולכן עדיין מברכים עליהם, בורא פרי האדמה. בברכה רבה,