• שבת ומועדים
  • ספר בראשית

שאלת המשך

הרב יואב חנניה אוקנין

כ תשרי תשפ"א
שאלה
תודה רבה על המענה בנוגע לשמחת תורה אך השאלה שלי היא לגבי שבוע לאחר מכן - פרשת בראשית !
תשובה
בספר משולחן אבותינו של ר' מאיר עטיה זצ"ל מובא שהמנהג הנפוץ ביותר ברוב קהילות מרוקו ,שבשבת בראשית מחלקים את העליות לפי ימי הבריאה ,דהיינו הכהן קורא עד "ויהי ערב ויהי בקר יום אחד" ,לוי קורא עד יום שני וכו' והשישי קורא גם את "ויכולו" עד "אשר ברא אלוקים לעשות" ,ולעליית שביעי עולה חתן בראשית ומתחיל מההתחלה "בסימנא טבא" בראשית ברא וגו' עד סוף הפרשה. המנהג הנ"ל הובא ע"י הגאון ר' דוד עובדיה בספרו "נהגו העם" ,כנ"ל הגאון רבי שאול ישועה אביטביל ,כנ"ל גם הגאון ר' שלום משאש הביא מנהג זה בספרו שו"ת "תבואות שמש.