• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

מדוע נהוג לקרוא את ספר דברים בהושענא רבה?

הרב דוד חי הכהן

ל תשרי תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, מדוע נהוג לקרוא את ספר דברים (משנה תורה) בתיקון הושענא רבה הנקרא בליל הושע"ר. מדוע שונה המנהג מתיקון ליל שבועות בו נקראת כל התורה באופן שכל פרשה נקראים בה פסוקיה הראשונים והאחרונים? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ליל שבועות הוא זמן מתן תורה וראוי להיות במגע עם כל חלקי התורה. הושענא רבה הוא היום שבו כל מה שנכתב ונחתם בר"ה ויום הכיפורים יורד לעולם. זה מתאים לספר דברים שבו משה רבנו מבאר את התורה כדי שתתקבל על ידינו, והרי כל התורה כמו הכתיבה והחתימה הם דברי ד' הברוכים הבאים אלינו וזה מתאים לספר דברים.