• כתובה

מחויבויות האישה לבעלה ומחויבויות הבעל לאשתו - נוסח הכתובה

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ז מרחשון תשפ"א
שאלה
שלום לכבוד הרב, לאחר עיון במאמרו של הרב "מבנה חדש במשפחה המודרנית", ולאור הקביעה כי בימינו האישה יכולה לצפות מבעלה שיהיה שותף לה במלאכות הבית ובגידול הילדים, רצינו לשאול: האם ישנה אפשרות או חשיבות לציון מחויבויות אלה כחלק מהכתובה (או באופן אחר כחלק מטקס הנישואין)? האם ישנה אפשרות או חשיבות דומה לציון מחויבות דומה של האישה המודרנית לשותפות בעול הפרנסה?
תשובה
בכתובה נאמר: "כמנהג גוברין יהודאין" , יש בכך קבלת מנהגי ימינו, אך אפשר גם לעשות הסכם נפרד. לא מומלץ להקריא בקול מתחת לחופה פרטים משפטיים. מבחינה זאת, טוב שהכתובה כתובה ארמית. מניסיוני, אף אישה מודרנית לא מוכנה להתחייב לפרנס את המשפחה - ובצדק, יש לאישה משימות ייחודיות כגון הריון והנקה.