• תפילות והוספות מיוחדות

מדוע נהוג לסיים את ההלל בפסוק על אברהם אבינו דווקא?

הרב חיים שרייבר

כ"ג מרחשון תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, יש מנהג לחזור שלוש פעמים על הפסוק "וה' ברך את אברהם בכל". מדוע דווקא פסוק זה נבחר? הרי לכאורה מן הראוי היה להוסיף את המילים שנאמרו על יצחק ויעקב וכללו: מכל, כל? יישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום בספר משנת חסידים מסכת ראש חדש פ"ב מ"ו מובא: ולמען יאריך ימים, יאמר אחר ההלל בכל ראש חדש פסוק: ואברהם זקן בא בימים וה' ברך את אברהם בכל. ענין אמירת הפסוק הוא בגלל תחילתו של הפסוק "ואברהם זקן בא בימים", שעליו נוסף סופו של הפסוק ברכת ה' לאברהם. רק אצל אברהם מצינו שילוב שני עניינים אלו בפסוק אחד על כן מזכירים פסוק של של אברהם. יום טוב