• הפגישות ומה שמסביב

כיצד ממשיכים קשר כשהצד השני מפחד מחתונה?

הרב ש. יוסף וייצן

ו כסלו תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרבנים. אני יוצא עם בחורה כבר למעלה מחודשיים. יש בינינו קשר מצוין וחיבור טוב. היא יראת שמיים צנועה וכו'. אבל יוצא לנו כל הזמן לדבר על אותו הנושא - "האם כדאי להתחתן". יש לה פחד גדול ממחויבות ועוד כל מיני פוביות קטנות למיניהם, ככה שאני מוצא את עצמי בלי לדעת מה לעשות, כי הנושא הזה בעייתי. אשמח לדעת ולהיוועץ ברבנים מה לעשות ואיך להמשיך.
תשובה
שלום רב, הקושי הוא לא שלך אלא שלה. אתה צריך להמשיך בשלך. אני מניח שחלק ממה שיכול לאפשר לה להתגבש זה ההכלה שלך. אם אתה רוצה בה וחושב שמצאת מציאתך אז תתאזר בגבורה זמן מסוים. ודאי שביניכם לא כדאי שתתעסקו שוב ושוב על השאלה האם כדאי להתחתן. תעודד אותה לשתף יועצת או מישהו אחר שיעזור לה. כשיהיה יועץ מקצועי שהיא תפנה אליו, תוכל לדבר איתו והוא יוכל לתת לך הערכה יותר מדויקת האם מדובר בקושי מקומי שניתן להתגבר עליו, או שמדובר על מכשול רציני שדורש ממנה לעבור תהליך ארוך. אני מניח שהמשך קשר כשהיא צריכה להתגבר על דברים שאינם קשורים אליך זה לא מטיב לה אם היא תהיה בקשר עמך. במקרה כזה לא תהיה ברירה ותיפרדו כל אחד לדרכו. כל טוב