• שירת נשים

שירת נשים בעמותות התנדבות

הרב אלישיב קפקה

ו טבת תשפ"א
שאלה
שלום! אני שואל לגבי אחותי. היא משרתת במסגרת שירות לאומי במוסד "שלווה". במסגרת הפעילויות שלהם אחותי והמדריכות שנמצאות יחד איתה שרות לחניכים (המוגבלים) במטרה לעודד את מצב רוחם ולשמח אותם, לעיתים נמצאים יחד איתן מתנדבים בנים אשר שומרים על החניכים על מנת שלא יברחו מהחדר או ישתוללו יתר על המידה. שאלתי היא האם מותר להם להמשיך ולשיר למרות שהמתנדבים נמצאים ושומעים אותן שרות?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, אין להן לשיר לפני הבנים. הבנים יכולים לשיר במקומן. יישר כח על מצוות גמילות חסדים זו. בשמירה על קדושה הזכות גדולה עוד יותר. בהצלחה