• תורה, מחשבה ומוסר
  • מידות ותיקונן

האם נכון לצעוק על ילדים בשביל שיירגעו?

הרב יואב חנניה אוקנין

כ"ט שבט תשפ"א
שאלה
שלום רב.. ברשותך אשמח לשאול שאלה אשמח אם תענה.. לפני כמה זמן עשיתי בייביסיטר לבני דודים שלי, והם עשו לי קצת בלגן אז התקשרתי לאמא שלהם והיא אמרה לי לצעוק עליהם ולהיות תקיפה.. אז זה מה שעשיתי צעקתי עליהם והייתי רצינית והם נרגעו, עלתה בי השאלה אם נהגתי טוב שצעקתי או שאני צריכה לבקש מהילדים סליחה כשהם יגיעו לגיל 13? תודה מראש..
תשובה
שלום וברכה, כפי שכתבת אכן מבחינה חינוכית רצוי לא לצעוק ולכעוס על ילדים אלא להשתדל לחנכם בנחת וברוגע, מה לעשות שאיננו מלאכי השרת וגם לנו יש נפילות וכעסים, הייתי ממליץ כאשר הילדים יגדלו מעט ותהיה להם הבנה תגשי ותדברי איתם בנחת ותסבירי להם שהכעס היה בכוונה טובה ואת מבקשת סליחה מהם.. באופן כללי לגבי כעס בחינוך כותב המנחת חינוך שלעיתים יש צורך להראות לילדים פנים כועסות (אך לא לכעוס באמת) במטרה לחנך את הילדים. בהצלחה