• קשר בגיל צעיר

חתונה בגיל צעיר

הרב ש. יוסף וייצן

ו אדר תשפ"א
שאלה
שלום לרב רציתי לשמוע דעה לגבי חתונה בגיל צעיר. אני בן 19 מבית חרדי, הספקתי עד עכשיו להתחזק אחרי שחזרתי בשאלה (הידרדרתי/נוער נושר וכו) מחזק אותי מאוד הדרך של ברסלב, וזה מה שהחזיק אותי, כיום אני חרדי בלב אבל קצת מודרני כלפי חוץ. הסיבות שאני רוצה להתחתן עכשיו: קצת קשה לי לשמור על הקדושה בגלל העבר שלי כנראה, ואני חושב שאני מאוד בוגר יחסית לגיל שלי, ולמדתי הרבה מאוד על החיים, כי עברתי הרבה מאוד, אני יודע שאני יכול להתגבר על העניין של הקדושה אם קצת רצון, תפילה, ומלחמה, התייעצתי עם עוד אנשים חלק אומרים לי כן חלק אומרים לי תחכה קצת (תלוי ליטאים, ברסלבים, רווקים,) אני אשמח לשמוע את הדעה שלך הרב אם כן או לא? ולמה? תודה רבה ולילה טוב
תשובה
שלום רב מתחתנים רק כשבשלים לכך. מה צריך האדם צריך להיות כדי להתחתן. ראשית צריך שיהיה לו בטחון עצמי בסיסי. למי שאין בטחון עצמי הכניסה לקשר עם בת זוג הוא מסובך. הוא בכל מעשיו ירצה רק לרצות. קשה להתאהב במי שאין לו משלו כלום. הדבר הנוסף שהוא צריך זה יכולת להיות קשוב לדעות של אחרים. אם אדם ילדותי וחושב שהמבט שלו הוא המבט היחיד שיש על המציאות קשה יהיה לו לשתף פעולה עם מישהו אחר. מתחתנים כשמגיעים למקום שמאד רוצים להטיב עם מישהו אחר. החתונה היא מחויבות בלתי נגמרת 24 שעות כפול 7. אין שם חופשים. כל הזמן אתה מחוייב וערב לחיות חיים משפחתיים. צריך לרצות זאת. לכך מגיעים רק כשאדם מיצה את חיי הרווקות. הוא שבע מכך. הוא רוצה את מקומו את ביתו את הבית שלו. אז הוא מוכן להשקיע ואז יצליח. עלה והצלח.