המן בפירות ארץ ישראל

רבנים שונים

ל שבט תשפ"א
שאלה
צהרים טובים, ראיתי מאמר של הרב נתנאל יוסיפון שפורסם באתר על הסיפור של המן והרב חרל"פ. https://www.yeshiva.org.il/midrash/rabbi/269 ורציתי לשאול אם בפירות ארץ ישראל יש מן, אז למה הם היו צריכים ללכת לחפש? שפשוט היו אוכלים את פירות א"י.
תשובה
שאלה טובה ואכן, עלי לדייק יותר. והתשובה - מופיע בספר שער החצר, שמאז חורבן בית המקדש, פירות ארץ ישראל אינם באותה מעלה כפי שהיו. לפי זה, אכן יש עניין לאכול דווקא מהמן שנשאר באותה מעלה רוממה. במאמר אני מביא את דעת החסד לאברהם שמדבר על העיקרון הבסיסי, שהפירות הם המשך המן. אך אכן יש גם את דעת שער החצר המשלימה את התמונה ישר כוח בברכה, הרב נתנאל יוסיפון