• טבילת כלים

האם ניתן להשתמש כלים לא טבולים?

הרבנות הראשית לישראל

ד אדר תשפ"א
שאלה
שלום רב, יש אצלנו כלים של פסח מלפני המון שנים. ובעבר הייתה תקופה שהמשפחה לא כל כך דקדקה במצוות. אני חוששת שהכלים האלו נקנו בתקופה הזו או שאולי קיבלנו מתנה גם מאנשים שלא מדקדקים במצוות. לכן יכול להיות שהכלים לא עברו טבילה. ניסיתי לעלות את הנושא למשפחתי ולהציע להטביל את הכל שוב ללא ברכה. לצערי זה לא עבד והעלאת הנושא רק הוסיפה מתח. מה דין הכלים? האם יש חובה להטביל אותם? תודה רבה מראש.
תשובה
ב"ה שלום וברכה יש להטביל בלי ברכה. או אפשר לתת אותם במתנה לגוי ולשאול ממנו. אפשר לעשות את הנ"ל בשקט בלי לפגוע בברכה הרב חגי בר גיורא