• נישואי כהן

האם יש מקרה שמותר לכהן להתחתן עם גיורת?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה אדר תשפ"א
שאלה
הכרתי מישהו עם שם המשפחה כהן. הוא טוען שהוא בעצמו כהן אבל הנושא עצמו לא נבדק מבחינת דורות אחורה, אבל תמיד נהגו אצלם בבית כדין כהנים ומכאן מובן שכנראה הם באמת כהנים ואכן גם הוא. שנינו בני 22 ומרגישים שהקשר הזה באמת מאוד מיוחד ונועד לייסוד משפחה והקמת בית דתי בישראל, אני בחורה מגוירת מגיל שנה - אומצתי למשפחה שומרת מצוות, שומרת כשרות ומסורת - משפחתי דתיה וכן גם אני עד היום שומרת על כל ההלכות האלו ואמשיך בעתיד. בכוונתי להקים בית דתי. למדתי בבתי ספר דתיים ואני יודעת דינים והלכות שאפילו יהודים דתיים לא יודעים. אנחנו מודעים לאיסור על כהן להינשא לגיורת ולכן אני מפנה את השאלה אליך, אנחנו מאוד רוצים להקים בית כשר ודתי בישראל כדת וכדין, מהדברים שקראתי עלה כי האיסור נובע מכך שכהן מחויב להינשא לאישה בתולה שלא הייתה אף פעם עם גברים ולכן גם נובע האיסור להינשא לגרושה. אמנם אני גיורת אך מאוד שמורה ובתולה. אציין שגם אין לי כל זיקה לגויים, אין לי כל קשר ומרגישה מאוד יהודייה ומחוברת ליהדות, היו לי גם המון חלומות עם מסרים שעשיתי לגביהם שאלת רב מספר פעמים ונאמר לי דברים כמו שיש לי נשמה גבוהה מבחינה רוחנית וגם כך הרגשתי תמיד. רציתי לדעת האם יש מקום להקלה בעניין ומתן היתר לקשר כזה עם כוונות לנישואין בהתחשב בנסיבות שפירטתי מעלה? אשמח מאוד לתשובתך הכנה והמתחשבת, תודה רבה!
תשובה
שלום רב ראשית אני שמח שיש נשים כמותך באומה הישראלית. לגבי עצם האיסור גיורת אסורה לכהן גם אם היא בתולה. אבל אי מציע לכם ללכת לרבנים שמסייעים בבדיקת ומציאת פתרונות בנושאים אלו. יש דיינים שמתמחים בנושאי אלו ואולי יוכלו לעזור. על פרטים נוספים תתקשרו לאתר וימסרו לכם. כל טוב