• תורה, מחשבה ומוסר
  • מידות ותיקונן

העתקה במבחן במקצועות חול

הרב יואב חנניה אוקנין

ט"ז אדר תשפ"א
שאלה
שלום כבודו. קראתי שאין להעתיק במבחנים, אך האם גם על מקצועות חול במוסד לימודי כמו בית ספר יש איסור? חשוב לי לציין שמקור המידע יודע שאני לוקחת משם מידע ואני די סוברת שהמורות יודעות שכנראה אעתיק (עושה בגרות מהבית). תודה מראש;)
תשובה
שלום וברכה , הענן פשוט - אם המורות מאשרות פשוט ללכת ולומר להם שאת/ה מעתיק/ה והם אני מניח יאשרו ואזי אין בעיה ,אך אם לא נח לגשת לשאול את המורה כי אולי היא לא תאשר מחשש העתקה אז אין שאלה וברור שאסור. עוד אוסיף ואומר שמטרת המבחן יה אלבחון את הידע של התלמיד ואם הוא מעתיק אין טעם למבחן! בברכה ,