• חתונה ושבע ברכות

האם יש בעיה להתחתן בט’ אלול?

הרב נועם דביר מייזלס

ט"ז אדר תשפ"א
שאלה
בשעה טובה ומוצלחת אני ובן זוגי קבענו תאריך לחתונה- 16.08.2021 יום שני ח׳ באלול. הבנתי שמומלץ להתחתן בחודש אלול וזהו חודש בו המלך בשדה. שמעתי כי התאריך ט׳ באלול מעט בעייתי מבחינת ההלכה, דבר שגרם לי לבלבול הרי היום עצמו הוא ח׳ אך במעמד החופה שכנראה תהיה לאחר השקיעה הרב המקדש יכריז כי התאריך הוא ט׳ באלול? פרסמנו כבר את התאריך ואנחנו מאוד מתרגשים אך חשוב לי לדעת שהתאריך הוא טוב ומומלץ להתחתן בו. תודה מראש.
תשובה
לשואלת הנכבדת! לא שמענו ולא ראינו על בעיה להתחתן בתאריך זה, אדרבה יום זה מסוגל, והוא יומא דהילולא של כמה מגדולי ישראל בדורות הראשונים והאחרונים, וביום זה הקים הרמב"ן את הבית כנסת שלו בירושלים. בכל אופן גם אם משהו מצא איזה בעייתיות בתאריך זה, כבר כתבו הפוסקים שהיום לא מקפידים על תאריכים, מלבד ימים מסויימים כימי החורבן וכדומה. בברכת מזל טוב ובניין עדי עד,