• ברכת כהנים

כהן שהוא אבל

הרב יצחק בן יוסף

י"ט אדר תשפ"א
שאלה
שלום וברכה .אני כהן ונמצא באבלות. רציתי לדעת בשחרית האם עדיף להיות חזן או לברך ברכת כהנים?
תשובה
למנהג האשכנזים כוהנים אבלים לא נושאים כפיים ולא אומרים אלוקינו ואלוקי אבותינו. מנהג ירושלים והספרדים - כוהנים אבלים נושאים כפיהם. בבית הכנסת גם כוהנים אבלים נושאים כפיהם (כשאין מניין בבית האבל או בשבת) להיות חזן המנהג ההיפך בתוך שבעה ספרדים נהגו שלא. אשכנזים נהגו להיות חזנים. עדיף לעשות שניהם להיות חזן ושאת כפיים וליטול ידיים לפני חזרה. ואם לא אפשרי ברכת כוהנים עדיפה. מהשמיים תנוחמו.