• תורה, מחשבה ומוסר
  • דרכי לימוד

כמה ומה צריך ללמוד בשביל לקנות את יסודות התורה?

הרב חיים שרייבר

כ"ב אדר תשפ"א
שאלה
שלום הרב, אני לומד את ספר ליקוטים א בפניני הלכה. יש לי שאלה לגבי יסודות התורה שכל ישראלי מחויב ללמוד כבסיס להתחלת חיי המשפחה. האם לימוד של כל המקרא עם רשי פלוס ההלכות למעשה (לדוגמא לימוד כל סדרת פניני הלכה) פלוס לימוד התלמוד (אשמח לרשימת המסכתות המלאה שמתעסקות בטעמי המצוות) מספיקה פלוס לימוד יסודות האמונה והמוסר כמו אורחות צדיקים מסלש כוזרי וכו' מספיק? האם חסר עוד משהו? ברור לי שהלימוד ילווה אותי עד מותי אבל מתי קניתי את היסודות? (בספר רשום הכל בצורה מובנת אבל רציתי לקחת את זה לחיים הפרטיים שלי בפירוט ולהבין זאת כי זה חשוב לי)
תשובה
שלום כדי שתוכל לקחת את הלימוד ולהכניסו להיות חלק משמעותי בחייך. אין צורך לערוך רשימות ולקטלג ספרים לפי נושאים. כדאי לקחת ספר שקרוב ללבך ולהתחיל ללמוד בחברותא / בשיעור / לבד. כדאי לקחת ספר מכל חלק התורה: הלכה, אמונה וכו'. תקבע לך את פרק הזמן הנוח לך, ואת הזמן ביום בו תלמד. וכן את קצב הלימוד. לאחר שתסיים ספר אחד עבור לספר נוסף, אך קבע זמן גם לחזרות על מה שלמדת. בהצלחה