• ברכות השבח והראייה

מדוע מהודר לברך ברכת האילנות מחוץ לעיר?

הרב חגי לרר

י"ג אייר תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, ראיתי שיש עניין להדר לצאת מחוץ לעיר (אם לא בא על חשבון לימוד תורה) ולברך את ברכת האילנות. מה הטעם לכך? יישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה, יש שכתבו, שלמדו זאת מדברי הגמ'- היוצא בימי ניסן, והפשט הוא שיוצא מחוץ לעיר,וממילא ראו זאת המקובלים שיש בזה עניין פנימי, ויש שהבינו שכך היתה המציאות שהיו עצי פרי מחוץ לעיר. מ"מ, רבים כתבו שאין חשש לברך בכל מקום. וכך כתב גם ר' חיים קנייבסקי- 'לא ראיתי שנהגו לעשות כן' . ברכה והצלחה וכל טוב.