• תורה, מחשבה ומוסר
  • מצוות הלימוד

מדוע לא כל עם ישראל בימינו תלמידי חכמים?

הרב אוריאל טויטו

כ"ד ניסן תשפ"א
שאלה
שלום הרב, יש בימינו אין סוף רבנים ואין סוף פרויקטים לביאור ולהנגשת כל חלקי התורה, וגם אין סוף מפעלי הסברה, ואין סוף שיעורי תורה במדיה. שאלתי היא מה מונע כיום מעמ"י להתגדל בתורה ולדבוק בקב"ה? הרי יש את כל התנאים, הן הגשמיים והן הרוחניים.
תשובה
שלום לך, צמיחה בתורה לא מתחילה מחוץ לאדם, אלא בתוכו. הדרך לגדול בתורה לא תלויה דווקא בכלי החיצוניים שיש לאדם, אלא בקישור הפנימי של אל התורה. זה נכון שבדור שלנו יש הרבה אפשרויות ללמוד תורה, אבל כדי שכל אלה יעשו רושם צריך את הקישור הפנימי של אהבת תורה והבנה שבלעדיה האדם חסר. וזה כנראה עדיין חסר בדור שלנו. בברכה אוריאל טויטו