• שאלות ציבוריות

האם להרים מודעות לא צנועות שמפוזרות ברחוב?

הרה"ג יעקב אריאל

ל ניסן תשפ"א
שאלה
לרב שלום. (עכשיו מוצאי שבת) שהלכתי הבוקר לבית הכנסת אז ראיתי שכל הרחוב שלי מוצף בפלאיירים של מודעות זנות והחלטתי שאחזור מהבית כנסת אז אשתדל להרים את כל המודעות הללו לפח. אחרי התפילה הרמתי בערך 400 מודעות של זנות לפח. עשיתי זאת משום שיש מראה לא צנועה בעליל ושאנשים לא יפגמו בעיניים ושאנשים לא יתקשרו לזנות.. האם זה טוב שהרמתי את זה? או שזה חילול ה וגזל? אשמח לדעת.. שבוע מבורך
תשובה
אם זה מפוזר ברחוב זה לא גזל. נהגת מידת חסידות בכך שאספת (והשלכת כמובן לאשפה ) ויישר כוחך!. אך א"א לחייב כל אחד לאסוף כל זוהמה המופצת לצערנו ברחובותינו.