• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

קשה לי להתפלל עם OCD

הרב חיים שרייבר

ד אייר תשפ"א
שאלה
בס"ד שלום וסליחה אם תוכן השאלה יהיה ארוך אני אנסה לכתוב את זה יחסית קצר. אני לפני לא הרבה זמן התחלתי להתקשות בתפילות מסיבות שאפרט עוד כמה שורות, אני בעיקר מתקשה להתפלל שחרית אבל לא לפני הרבה זמן גם מנחה וערבית בגלל שלוקח לי די הרבה זמן להתפלל וגם כי יש לי סוג של OCD (אני לא בדיוק יודע איך לקרוא לזה) אבל שגורם לתפילות להיות ארוכות מהרגיל וזה טיפה מוריד את החשק, ואז קורא שאני לא מתפלל שחרית משלים במנחה וככה די הרבה פעמים, הפירוט של ה-"OCD" יהיה די ארוך אם אכתוב אבל אני אכתוב חלק מזה בקצרה, למשל אני מתפלל תפילת שמונה עשרה ואני אומר: "למינים ולמלשינים" וכו אז אני משתדל לא להסתכל על אנשים באמצע שאני אומר את זה ואז בסוף התפילה אני אומר סוג של "הבהרה" שאם הסתכלתי על מישהו באמצע שאמרתי "למינים ולמלשינים" וכו אז אני לא התכוונתי להגיד את זה עליהם, וזה לא רק ל-"למינים ולמלשינים" המון חלקים מהתפילה לא רק מתפילת שמונה עשרה, ויש עוד דברים ל-"OCD" אבל אם אני אפרט אותם אז אני משער שתוכן השאלה יהיה ארוך. בקיצור קשה לי להתפלל תפילות ואני יודע שאני צריך להתגבר כארי לעבודת בוראי אבל זה ממש קשה עם ה-"הבעיות" שפירטתי ואפילו לא פירטתי את כולם. אני אשמח לתשובה או לעצה או שניהם תודה. (וסליחה אם זה ארוך סתם)
תשובה
שלום כפי שציינת אתה בחור שחפץ להתפלל כראוי ויש בך חלק מתופעת הocd. ראוי ונכון ללכת למטפל מקצועי שיודע להדריך כיצד לטפל בתופעה זו ולהיא אותך לחיים נעימים ונוחים. בכל אופן עד שתמצא מטפל, מבחינה הלכתית יש לומר כל מילה בתפילה פעם אחת, ואף במקרה שלא כיוונת או שכיוונת כוונה לא ראויה על אדם מסויים או על ציבור או על מקרה מסוים היא אוטומטית מתבטלת. יום טוב