• חלה ונושאים נוספים

האם צריך להפריש חלה מבלילה רכה?

הרב נועם דביר מייזלס

ז אייר תשפ"א
שאלה
שלום לרב. האם עיסה נוזלית שמיועדת לפיצה בתנור, צריכה הפרשת חלה בברכה? מדובר על 2 ק"ג קמח.
תשובה
שלום וברכה. יש להפריש חלה בברכה לאחר האפיה. מקורות: מרן השו"ע (יו"ד ה') מחלק בין טריטא (בלילתה רכה) ששופכים אותה "על הכירה ומתפשט עליה ונאפית - פטורה", לבין טריטא ששופכים אותה לתוך גומה, שנחשבת ללחם וחייבת בחלה. ונחלקו הפוסקים האם הדבר תלוי בשיעור הגובה של המאפה (4-8 מ"מ) או בכך שהוא נשפך כמו מים ונאפה מיד. אולם אם אופים את הבלילה הרכה ויש לה מעט, היא חייבת בחלה עם ברכה ויש להפריש לאחר האפיה (שו"ע ואחרונים שם, ילקוט יוסף שכ"ט ד'), והוא הדין בנידון השאלה. בברכה רבה,