• שאלות כלליות

איך נגמלים מהאינטרנט?

הרב יצחק גרינבלט

ט"ז אייר תשפ"א
שאלה
שלום לרב ותודה על תשובה קשה לי להתנתק מי אינטרנט היה לי טלפון כשר נסיתי 3 חודש וגם זה פגמתי בלי אינטרנט וחזרתי שוב לטלפון המגע וגם יש לי אינסטגרם רשת חברתית כזאת שלא נדע מחקתי וחזרתי אותה 20 פעמיים ועכשיו אני עם זה מה אתה ממליץ לי לעשות בנוגע לזה
תשובה
בס"ד שלום אוראל היקר. אין ספק שהדברים שאתה מתאר לא טובים אם כי לא קל להפסיק איתם. בכל אופן אסור להתייאש. אמנם עשרים פעמים הפסקת וחזרת, ובעזרת ה' בפעם הבאה יכול להיות שכבר יהיה יותר טוב. לכן בכל תהליך של התקדמות צריך לא להתייאש, לנסות שוב ושוב עד שמצליחים. נסה לפרגן לעצמך, שכל יום שאתה מצליח בלי המכשיר הזה, תקנה לך משהו טעים או כל פרגון אחר. רשום לך כל יום של הצלחה, ותראה בעזרת ה' שיש לא מעט הצלחות. אחת מעצות היצר הרע היא שכשאדם נכשל הוא מראה לו, אתה רואה שלא הצלחת, שאתה לא יכול. אבל זו לא האמת, כי הרי כל יום ופעמים שכן הצלחת זו זכות עצומה הרבה יותר מהכשל של האי הצלחה. היה חזק והמשך במאבק, ובעזרת ה' תצליח. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.