• שאלות כלליות

בישול בירה ביתית לפי ההלכה

מכון התורה והארץ

ז סיון תשפ"א
שאלה
שלום רב, אני מבשל בירה בבית ויש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה ברורה. עד עכשיו הנחתי שאם מתירים לשתות בירה (ללא שום תוספות) גם בלי הכשר אז למה שתהיה בעיה בבירה שאני מכין בבית, שהיא גם בלי תוספות, אך כבר לא ברור לי איך לנהוג מתשובות שונות שנתקלתי בהן בנושא. א. הבירה שאני מכין היא מהמרכיבים הבסיסיים בלבד (גרעיני לתת, לתת נוזלי, כשות, שמרים וסוכר ענבים) ללא תוספות שונות. יש צורך בכשרות למוצרים או לחנות? ב. לגבי השעורה/חיטה הבנתי שאם היא מחו"ל אז צריך לבדוק לגבי חשש חדש? ואם היא נקצרה לפני פסח אז מה לגבי חמץ שעבר עליו הפסח? ג. בשלב הסינון, צריך לדאוג שהחורים במסננת יהיו בגודל מסויים בגלל חרקים? אם כן איזה גודל צריך? ד. אם כל המוצרים מגיעים ביבוא לא עושים מעשר? ואם חלק מהארץ? תודה רבה וסליחה על הריבוי בדינים שנשאלו, תזכו למצוות.
תשובה
בס"ד שלום וברכה א. כל המוצרים הטבעיים 100% אין בהם צורך בהכשר (גרעיני לתת, כשות). כל מוצר מעובד בד"כ צריך הכשר (שמרים, לתת נוזלי). בימינו יש לכל המוצרים הללו כשרות וראוי לקנות מוצרים אלו שיש בהם כשרות. ב. בתקופה זו (סיון) של השנה אין בעיית חדש. ג. לפחות 100 מ"ש. ד. כל מוצרי חו"ל אין בהם מעשרות, ומוצרי הארץ יש צורך להפריש, אלא א"כ יש עליהם כשרות. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ