• תורה, מחשבה ומוסר
  • עולם הבא ותחיית המתים

האם בתחיית המתים הזוגות יחזרו לחיות ביחד?

הרב אוריאל טויטו

ח סיון תשפ"א
שאלה
האם בתחיית המתים נשארים עם בן הזוג הקיים או מכיון שמתו פקעו הקידושין ואפשר עם מי שרוצים .ב. מה יהיה עם הנשים שהאדם היה נשוי להם בגלגול הקודם תודה
תשובה
שלום לך, שאלת הזיקה בין הבעל לאישתו לאחר תחיית המתים נתונה במחלוקת. יש הסבורים שלאחר תחיית המתים לא יצטרכו הזוגות להינשא מחדש, ויש הסבורים שהנישואי הראשונים פקעו במיתת בני הזוג, והם יצטרכו להינשא מחדש, וממילא גם יוכלו לבחור בבן זוג אחר. אולם האמת היא שאנו לא יודעים בדיוק מה יהיה לאחר תחיית המתים, ויתכן ודברים רבים ישתנו ממה שאנו מכירים כעת, וכנראה שגדולי התורה יצטרכו אז להכריע במחלוקת ולהדריך את כולם, כיצד לנהוג. לשאלתך השנייה, אדם שהיה נשוי לשתי נשים, יתכן ולאחר תחיית התים יחיה עם שתיהן, מכיוון שבעולם ההוא לא תהיה קינאה ולא תחרות בין בנות הזוג. אישה שנישאה לשני בעלים (התאלמנה ונישאה לאיש אחר) מובא בזוהר שהיא תחזור להיות עם הבעל הראשון, אבל יש פוסקים שסברו שתחזור דווקא לשני (סיכום הדעות תוכל למצוא ביביע אומר, חלק ז, חיו"ד, סי' מ). הגאון הרב עובדיה יוסף הכריע שהיא תחזור לראשון, ולכן אישה שהייתה נשואה לשניים תקבר ליד בעלה הראשון, אליו היא עתידה לחזור. מכל מקום, גם עניין זה כנראה יצטרך להתברר על ידי גדולי התורה שיקומו לתחייה, ויכירו את המציאות החדשה, וידריכו כיצד יש לנהוג. בברכה אוריאל טויטו