• נישואי כהן

מה המשמעות של אישה חללה?

הרב משה מאיר אבינר

כ"ו סיון תשפ"א
שאלה
ב"ה שלום כבוד הרב, ויקרא פרק כא טו וְלֹא-יְחַלֵּל זַרְעוֹ בְּעַמָּיו כִּי אֲנִי ה מְקַדְּשׁוֹ: כהן המקדש אשה האסורה עליו, כגון, שנשא אשה גרושה וקידש אותה בטבעת, נתקיים בכך שלב הארוסין בלבד, ואין האשה בגדר חללה. מאידך, אם נכנסה האשה לחופה הרי היא בגדר חללה, ואסורה לכהן, היא ובניה עד עולם. (רמב"ם איסורי ביאה יט, ג). אם היא אסורה לכהן מה זה משנה אם נתחללה ? הרי בכל מקרה מותרת ללוי וישראל תודה
תשובה
שלום וברכה, אכן גרושה אסורה לכהן, גם ללא שנתחללה, אך בנותיה מותרות לנישא לכהן כל עוד לא נתחללה. אך אם גרושה זו נישאת לכהן היא נעשית חללה, ואם נולדו לה ילדים מהכהן הרי הם חללים . אם נולדה בת הרי היא ואסורה לינשא לכהן, אך אם נישאת לישראל או לוי הבת שלה מותרת להתחתן עם כהן. ואם נולדו בנים הרי בנים אלו חללים ובנותיהם אסורות להתחתן עם כהן. וכך כותב השולחן ערוך אבן העזר (ז, טז): "חלל שנשא כשרה, הולד ממנה חלל. וכן בן בנו, כלם חללים עד סוף כל הדורות. ואם ילדה בת, אסורה לכהונה. אבל אם נשאת אותה הבת לישראל וילדה ממנו בת, אותה הבת כשרה לכהונה, שישראל שנשא חללה הולד כשר". בברכה,