• שאלות ציבוריות

השתתפות רב באירוע ברית ללא מילה

הרב עזריה אריאל

י תמוז תשפ"א
שאלה
שלום וברכה הרב, הוזמנתי לאירוע חגיגי לציון הולדת בן לעמיתה לעבודה, אך היא אינה עושה לבנה ברית-מילה. אני מתלבט האם להשתתף באירוע, או שההשתתפות תהווה כעין הסכמה לכך שלא למול את הבן. מוסיף פרט חשוב - במסגרת העבודה, אני משמש כרב במקום העבודה, ולכן ההשתתפות סמלית יותר מהשתתפות של אדם דתי אחר באירוע. אשמח לקבל תשובה.
תשובה
לשואל, שלום וברכה! אם ברור לנוכחים שהאירוע הוא תחליף לברית מילה, וממילא יש בו ממד של הצהרה: "אנחנו לא עושים ברית", לענ"ד אין להשתתף ב"חגיגה" כזו. בפרט לא כאשר זה נתפס כהשלמה של רב עם העניין. אם לדעתך יש שמץ סיכוי ששיחה עם מישהו שיש לו ניסיון בשכנוע הורים כאלה תוכל לסייע, נא צור קשר ואתווך בינך לבין אנשים מתאימים.