• איך ומה להחליט?

נישואין לפני צבא

הרב ש. יוסף וייצן

י"א תמוז תשפ"א
שאלה
היי כבוד הרב !! ברשותך אני רוצה לשאול שאלה אמנם קצת מורכבת אשמח שתעזור !! אני דתי מתחזק חוזר בתשובה ,הכרתי מישהי כמעט לפני חודשיים דתייה באה מבית חרדי והתאהבנו זו בזו , בפרט היא רוצה להתחתן בגיל מאוד צעיר ואינני מוכן לקבל זאת על עצמי אני בן 17 שרוצה להתגייס לצבא בתור לוחם קרבי והיא בת 18 שתוהה לקבל על עצמה לחכות לי שאני אסיים את השירות הצבאי ואז להתחתן ואני מוכן לקבל את זה על עצמי , יש בינינו התאמה , היא מחזקת אותי ,יש בינינו זוגיות בריאה וכנה ומלאת אהבה . אך אני אשמח שתתן לנו עצה ועזרה מה כן כדאי לעשות ואנחנו רוצים למסד את הקשר בינינו להציע לה נישואין לפני צבא ואז היא תהיה מאורסת לי 3 שנים ואז להתחתן ?? תודה רבה שמי אליאור אשמח לעצתך !!!
תשובה
שלום רב לא כדאי להתארס ולחכות 3 שנים. כדאי להתארס רק כשהחתונה היא עומדת להתרחש בזמן קרוב. אני חושב שיהיה לכן מאד קשה לחכות 3 שנים עד שתתחתנו. תדברו בינכם ותבדקו אולי ניתן להקדים את זמן החתונה. אני לא יודע את מצבך האישי. אולי די שתתחזק במהלך התשובה אתה צריך את הקשר עם הבחורה הזאת. זה בסיסית לא כל כך טוב. כדאי שאת ההתחזקות שלך תחזק על ידי איש ולא רק מכוח הבחורה שהכרת. אבל עד שתצליח למצוא מי שנותן לך כוח להמשך התחזקותך תמשיך לקבל ממנה חיזוקים להמשך התעלותך וחיזוקך. בנוגע לעוד שאלות את היכול להתקשר אלי באופן אישי. כל טוב