• שאלות כלליות

העברת עץ פרי ממקום למקום בשלושת השבועות

מכון התורה והארץ

כ"ו תמוז תשפ"א
שאלה
שלום רב. ברצוננו להעביר עץ פרי בגינה שלנו ממקום למקום, ההעברה היא לצורך סידור הגינה כרצונינו. העץ הוא כנראה עדיין ערלה. א. האם ניתן לעקור ולשתול במידה ויש סיכוי שהוא לא ייקלט? ב. אם כן, האם דווקא ע"י אינו יהודי? ג. האם ניתן לעשות זאת בשלושת השבועות? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכה לא מתירים להעביר עץ רק לצורך הנאה של סידור הגינה. אם יש הפסד ממוני אפשר להקל, וגם אז צריך למכור לגוי ושהגוי יעשה את העברה. ויש לדעת אגרונומית כיצד מעבירים עצים, בודאי שמי שלא יודע כיצד מעבירים שלא יעביר עצים. לפי מה שנראה לי כעת בדבריך קשה להתיר העברה זו אלא לצורך גדול. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ