• ברכה אחרונה

ברכת המזון וקידוש לחולה צליאק

הרבנות הראשית לישראל

ג אלול תשפ"א
שאלה
שלום רב.אני צליאקית,אלרגית לגלוטן ממקור חיטה וחמשת מיני דגן.אוכלת רק קמחים שמקורן מפחמימות וקטניות כגון כוסמת,תירס,תפוא,אורז.מה אני מברכת בסוף הארוחה ומה אני מברכת בקידוש לפני הסעודה ואחרי הסעודה? בבקשה ..
תשובה
ב"ה שלום וברכה בע"ה רפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל. רק על חמשת מיני דגן מברכים המוציא וברכת מזון והם:חיטה שעורה כוסמין שבולת שועל ושיפון. כוסמת לא כלולה בהם. קיימת שיבולת שועל בלי גלוטן וכן חיטה שהוציאו ממנה את הגלוטן. קיימת מחלוקת מה מברכים על לחם מהם ויש אומרים שחוילים יכולים לברך כרגיל. בברכה הרב חגי בר-גיורא