• התרת נדרים

האם הבעל יכול להתיר נדר בשם אשתו?

הרב נועם דביר מייזלס

י"ח אלול תשפ"א
שאלה
שלום וברכה אני רוצה לעשות התרה לנדרים בעניין פרקי תהילים שאני אומרת כל יום. אני רוצה להוריד את מספר הפרקים כי אני מרגישה שזה מכביד עלי וממילא קשה לי להתכוון כשאני אומרת אותם. האם בעלי יכול להתיר בשמי?
תשובה
שלום רב. בעלך יכול לעשות התרת נדרים עבורך. מקורות: שו"ע (יו"ד רל"ד סע' נ"ו, וכן סע' כ"ג מ"ט), ובש"ך (סקל"ט), וברמ"א בחו"מ (סי' כ"ח י'), ונכוו לגשת לרב הבקי שיסביר לבעל כיצד לעשות התרה זו (בס' קיצור הלכות המועדים לגר"ש דבליצקי עמ' י"א-י"ד שפירט את מינוי השליחות ואת סדר ההתרה). בברכת שנה טובה,