• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

כפרות ללא כסף ממשי - מה מסובבים על הראש?

הרב אביעד תפוחי

ז תשרי תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה, בכל שנה, אני נוהג לסובב סביב הראש כנהוג בכפרות, מטבעות כסף צרורות בשקית . השנה בגלל המצב לא נמצאות בידי מטבעות כסף. כמובן שלאחר הכפרות אני תורם כבכל שנה את הכסף לצדקה. השאלה היא מה ניתן לסובב על הראש כדי לקים את המנהג ולא לשנות אותו? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
שלום וברכה. אפשר להשתמש לכפרות גם בשטרות של כסף, וגם בצ'ק אם תאריך הפרעון שלו לפני יום כיפור שאז העניים יוכלו להנות ממנו לפני יום כיפור. גמר חתימה טובה.