• שבת ומועדים
  • ישיבה בסוכה

מתי מקיימים מצווה כששוהים בסוכה?

רבנים שונים

שאלה
שלום כבוד הרב. ידוע הכלל :שמצווה שידור אדם בסוכה בשבעת ימי החג כדרך שהוא דר בביתו במשך השנה. ומבלי להיכנס לפרטים והגדרות ,גם ידוע שכשאדם רוצה לאכול, במקרים מסוימים חייב בסוכה, וכן לישון אפילו עראי, חייב בסוכה. ואף מברך לישב בסוכה כשאוכל. השאלות: א)במקרים אחרים, כמו שאדם עוסק במשהו, קורא ספר, מדבר, וכדומה. אם יעשה זאת בסוכה, יש בכך ממש מצווה,(למרות שלא מקובל לברך לישב בסוכה במצב כזה) או רק סגולה וכדומה? ב)אם יש מצווה במקרים בסעיף הקודם, זה גם חובה ממש כמו אכילה ושינה בסוכה? ואם זה לא אותו דבר, בכל זאת צריך איזה שהיא השתדלות לקיים אותם בסוכה בשל המצווה שבהם, או שאין שום סוג של דרישה לקיימם בסוכה? ג) האם יש עוד מקרים שאדם חייב בסוכה כמו ברמה של אכילה ושינה ? ד)דברים שבמשך השנה לא עושים בבית(בשונה משיחה, קריאת ספר וכדומה שלפעמים עושים גם בבית). אם אדם יתחכם כביכול ויעשה אותם בסוכה כי רוצה לקיים מצווה, אכן יקיים מצווה? אני מתכוון לדברים מכובדים, שכן ידוע שלא עושים דברים לא מכובדים בסוכה. תודה רבה.
תשובה
שלום, אני מפנה אותך לדברי הרב אליעזר מלמד בעניין: https://www.yeshiva.org.il/midrash/556 בברכת התורה, מערכת אתר ישיבה