• שבת ומועדים
  • ספר במדבר

הילודה בשבט לוי

הרב חיים שרייבר

י"ב מרחשון תשפ"ב
שאלה
בהמשך לשאלה ששאלתי על שאלת הילדים בשבט לוי, התשובה קצת דחוקה. כי 1) למה שסטטיסטית מספר הבנות הבכורות בשבט לוי יהיה גבוה בהרבה ממספר הבנות בשאר השבטים (כדי לתרץ למה היו רק 300 בכורות) 2) בחשבון בני ישראל לקחנו בחשבון את הגברים והנשים (=120 ריבוא) ובחלוקה למספר הבכורות יצא כ-60 ילדים למשפחה. אז למה אצל בני לוי לא נלך באותה גישה?
תשובה
שלום ההכפלה של מספר בני ישראל לא היה על ידי הנשים אלא בהוסםת האנשים שמתחת לגיל 20 ולמעלה מגיל 60, כך מבואר בספר אזנים לתורה של הרב סירוצקין. אצל שבט לוי אין מה להוסיף כיון שהוא נמנה מבן חודש והגיע למספר 22300, על כן מה שנותר לומר הוא כדברינו בתשובה הקודמת שנולדו בנות תחילה. יום טוב