• נשים בצבא

איך חיילת דתיה צריכה להתנהל בצבא?

הרב יואב חנניה אוקנין

כ"ג מרחשון תשפ"ב
שאלה
בס״ד שלום כבוד הרב, אני חיילת בצבא, הוצאתי פטור דת אך הצבא לא קיבל את זה. אני דתיה מבית דתי ולאחרונה אני מתחזקת. אני כבר תקופה בצבא נשאר לי עוד שנה ו3 חודשים אבל קשה לי מאוד פיזית ונפשית, אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות. אשמח לשמוע את דעתך, בנוגע לזה. תודה רבה
תשובה
שלום וברכה , ממליץ לפנות לועדת דת ,ניתן לעשות זאת דרך ת"ש ,לכתוב מכתב שבו תפרטי את הקשיים שלך וקוות ולהאמין שבע"ה תעברי את הוועדה בשלום. במקביל תנסי לחשוב על תפקיד אחר שיהיה נח מבחינת יציאות הביתה ,ממליץ להירשם למדרשה לבנות במקום מגורייך וכך לשמור על רמה תורנית נאותה. בברכה,