• גזל ונזיקין

האם מותר להגלות לאדם מי גנב ממנו?

הרב משה מאיר אבינר

כ"ו מרחשון תשפ"ב
שאלה
יש לי שאלה, ראיתי אתמול מישהו שגנבו לו משהו וראיתי מי הגנב, עכשיו חשבתי אם לומר לבנאדם מי זה הגנב שגנב לו ואמרתי לו בסוף, עשיתי נכון?
תשובה
שלום וברכה, כיוון שבענייני ממון גם לאדם אחד שראה את המעשה יש משמעות בבית הדין (מהתורה עד אחד מחייב שבועה) זו תועלת לספר לתובע שיוכל לתבוע את הגנב בביה"ד. אך למי שגנבו ממנו אסור להאמין לך באופן מוחלט, אלא להזהר מהגנב להבא. מקור הדין בגמ' פסחים קיג שם הסוגיא מחלקת בין עד אחד המעיד על ממון, שמותר לו, משום שיש תועלת בעדותו. לעד אחד המעיד על איסור שאסור לו, משום שאין תועלת בעדותו. בברכה,