• צורת התפילה

באילו קטעים בתפילה עומדים?

הרב יצחק גרינבלט

ד כסלו תשפ"ב
שאלה
כבוד הרב בוקר טוב. אני מתפללת כל בוקר בבית ברצוני לדעת באיזה קטעים בתפילת שחרית אני עומדת? תודה
תשובה
בס"ד שלום לך. ממש מרגש לשמוע שאת מתפללת כל בוקר. זה ממש עצום. המשיכי כך ותזכי להמון ברכת שמים ולשפע עצום בכל הדברים. את סדר התפילה שלך חשוב לבנות לפי הזמן שיש לך להתפלל כל יום. העיקר של התפילה הוא, מודה אני, ברכות השחר, ברוך שאמר, אשרי יושבי ביתך, ישתבח, ברכות וקריאת שמע ותפילת העמידה. ולסיים באשרי ובא לציון ועלינו לשבח. אם זה ארוך לך, העיקר הוא קריאת שמע ותפילת שמונה עשרה. אבל תראי כמה זמן לוקח לך ואשמח לעזור לך לתכנן לפי היכולות שלך. בנוסף, אם תרצי אשמח לקשר אותך למישהי שתעזור לך, שתהיה איתך בקשר ותראה לך מה כדאי ונכון להתפלל, והיא תוכל לעזור לך בעוד דברים. לשם כך אהיה צריך שתכתבי לי פרטים עלייך, כגון גיל ומקום המגורים. כמובן שהדברים לא יתפרסמו ויישארו חסויים. בברכה הרב יצחק גרינבלט.