• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

האם להתחיל בלימוד תורה מהמקרא?

הרב יצחק גרינבלט

י"ח כסלו תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב. כל נעורי חיפשתי את עצמי ואת האמת בדת. לאחרונה התחזקתי וברצוני ללמוד תורה. הבנתי שישנו סדר שהוא גיל חמש למקרא גיל עשר למשנה וחמש עשרה לתלמוד. האם יש ענין שגם בגיל יותר מבוגר יש צרוך להתחיל בסדר הזה? ואם אכן זה הסדר, נזכר מקרא מדובר בפשט או ללמוד תורה עם דרש? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום לך. ממש משמח לשמוע שאתה זוכה לעבור תהליך של התעלות ואברך אותך שתזכה להמשיך ולהתעלות, להמשיך ללמוד ולהתקדם בקשר שלך עם אבינו שבשמים. אכן, המשנה במסכת אבות מונה לנו סדר המותאם לגילאים ולהתקדמות הנפשית של האדם, שעל פי סדר זה מתקדם גם האדם בלימוד התורה. לכל חלק בתורה יש גם התאמה לפי גיל ולפי ההתפתחות השכלית והנפשית. ואין ספק שסדר זה נכון וחשוב גם להיום. אלא שסדר זה נכון כאשר הוא בא בזמן הנכון. כאשר אנשים לא גדלו לפי הסדר הזה, לא שייך שהם ילמדו לפי הסדר, כי המצב השכלי שלהם כבר התפתח, והם במקום אחר לגמרי. לכן, אתה במצב שלך לא יכול ולא מתאים שתלך לפי הדרכת המשנה לגילאים אחרים. הדרך הנכונה בשבילך היא לפי יכולת הזמן שלך, לשלב ולבנות לך תכנית לימוד נכונה שתיתן לך את מה שאתה צריך. אם תרצה אשמח לראות איתך מה הדרך הנכונה לבניין תכנית הלימוד האישית שלך ולעזור לך לבנות אותה באופן ברור ומקדם, אופן שיבנה בך את כל הדברים שאתה באמת צריך. חזור אלי עם פרטים ואשמח לעזור לך. בברכה הרב יצחק גרינבלט.