• ק"ש שעל המיטה ותיקון חצות

אילו פרשיות לומר בקריאת שמע על המיטה

הרב אלישיב קפקה

ל כסלו תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה, לפי נוסח ספרד (אשכנזי), ראיתי בסידור רינת ישראל שקריאת שמע שעל המיטה כוללת את הפסוק שמע ישראל, ברוך שם כבוד וכו, ואהבת. האם לא מקובל להוסיף והיה אם שמוע ופרשת ציצית? וכן האם יש להוסיף את ברוך שם כבוד מלכותו לאחר שמע? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
בס"ד שלום רב, בשולחן ערוך אורח חיים סימן רלט סעיף א כתב בסדר קריאת שמע על המיטה רק פרשה ראשונה. אך המשנה ברורה שם הוסיף בס"ק א שטוב לומר את כל שלושת הפרשיות הכוללות רמ"ח תיבות (בצירוף אל מלך נאמן) שישמרו רמ"ח איברים. כנראה שבנוסח רינת ישראל נצמדו לעיקר הדין. לא הבנתי את שאלתך בדבר ברוך שם, יש לאמרו אחרי פסוק ראשון של שמע. חודש טוב וחנוכה שמח,