• שאלות כלליות

איזו תרומה נחשבת למצוות צדקה?

הרב יצחק גרינבלט

י"ז טבת תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות: 1)יש שני עמותות שאני תורם 1. להכנסת אורחים שנותנים להם לאכול 2. תורם בשביל שהיה שיעורי תורה אני מקיים מצווה? 2) אני נותן צדקה לקופה צדקה כמה שקלים אני אומר את המשפט לפני תרומה - "הריני עושה מצווה צדקה" זה גם אני מקיים מצווה? 3) נגיד אני סתם הולך לחנות קונה משהו ונשאר לי עודף ואני נותן צדקה כמה שקלים זה גם קיום מצווה צדקה? 4) מותר לקיים כמה מצוות צדקה ביום ?
תשובה
בס"ד שלום לך יקירי. קראתי את מכתבך וראשית ברצוני לבקש את סליחת על העיכוב שלי בכתיבת התשובה. ממש מקסים לראות שאתה משתדל כל כך לקיים את מצות הצדקה. מצוה זו היא אוצר עצום וכל מעשה של צדקה הוא זכות עצומה מאוד מאוד. כבר אמרו חכמים שצדקה תציל ממוות, ושזכות הצדקה היא אדירה. חשוב לדעת שחסד עשה איתנו ה' יתברך, מתוך אהבה גדולה אלינו, שנתן לנו אפשרות לזכות לאוצרות עצומים על ידי מעשים קטנים ופשוטים. ממש על ידי נתינה של משהו קטן זוכים במצוה עצומה. לכן, נפלא מה שאתה עושה, גם לעזור לשיעורי תורה, שזה זכות של צדקה וגם של תורה שלומדים בזכות זה, וזו השקעה שעליה נאמר שהקרן קיימת לעולם הבא כי בעולם הזה אין מספיק דברים טובים בשביל לשלם על הזכות הגדולה שאדם עשה. וגם לעזור להכנסת אורחים, שאתה זוכה ללכת בדרכו של אברהם אבינו עליו השלום ולעשות חסד אמיתי ובסיסי מאוד. אשריך. אבל כפי שאתה כותב אפילו בשימת כמה אגורות בקופת צדקה גם מקיימים מצוה, כי זה רצון ה', שבכל רגע ובכל מעשה אנו נהפך אותו למשהו שמקדם, שמשפיע טוב. לא רק שמותר לקיים כמה מצוות צדקה בכל יום, זו אפילו זכות גדולה מאוד, פשוט תמיד להשתדל להוסיף, כמה שאפשר, ומתי שאפשר. וה' יתברך יגמול איתך חסד על כך וישפיע עליך שפע ברכה והצלחה. בברכה ה רב יצחק גרינבלט.