• שאלות כלליות

ישיבה בין בנים ובנות

הרב דוד חי הכהן

כ"ח מרחשון תשס"ג
שאלה
נודע לי שלבנות אסור לשבת בין שני בנים. מדוע? ואם כך, האם גם לבנים אסור לשבת בין שתי בנות? בכבוד רב
תשובה
צדקת בזה שהאיסור הוא כפול, אין לבת לשבת בין שני בנים ולא לבן בין שתי בנות. הסיבה לכך היא הרחקה מיצר הרע של עריות שהוא חמור וחזק מאוד ואין בכוחו של האדם הנתון במצב כזה כשהוא מוקף משני עבריו עם בני המין השני להימלט ממנו. אמנם לכתחילה יש להיזהר גם מישיבה של בן ליד בת, אך במקרים של אילוץ אם אפשר להיזהר ממגע גופני כלשהו אפשר להקל אך אין להקל בישיבה בין מין אחד כאשר שני בין המין השני משני עבריו. כבר ידוע כי כתב רש"י שכל מקום שיש זהירות מעריות שם מתגלה הקדושה לעם ישראל שנתקדש ביציאתו ממצרים ומתן תורה ועתיד כל העולם מונח על כתפיו ראוי ביותר לשמור על קדושתו ולהתרחק מכל כיעור ומן הדומה לכיעור.