• שאלות כלליות

ישנם אנשים שלא בוררים קמח

הרבנות הראשית לישראל

א שבט תשפ"ב
שאלה
נאמר לי ע"י עולה מארה"ב (ממשפחה דתית לגמרי) ששם אף אחד לא מנפה קמח או בורר אורז. האם הם כולם טועים, או שיש הבדל באיכות, או משהו אחר?
תשובה
ב"ה שלום וברכה קיימת נגיעות של חרקים בקמח ואורז בכל מקום. למרות שלפעמים הנגיעות פחות מצויה במקומות ביתיים אבל היא קיימת גם שם. יש חרקים שנכנסים לאריזות מבחוץ בארונות ויש שמתפתחים מביצים שקיימים בהם מראש ולכן לרוב באחסון במקום קריר ומקום נקי מחרקים פחות מוצאים חרקים. לכן מי שרוצה להיות בטוחה שלא תאכל חרקים יש לה לבדוק. בברכה הרב חגי בר-גיורא