• תפילת העמידה

ברכת המשפט

הרב רפאל וסרטיל

י"ד שבט תשפ"ב
שאלה
היי הרב, אשמח אם תוכל לפרש לי במילים פשוטות מה פירוש המילים של ברכת המשפט בתפילת שמונה עשרה.
תשובה
לשואל שלום, בשמחה. לאחר הקיבוץ והכינוס שביקשנו בברכת קיבוץ נדחים, אנו עוברים לשלב מתקדם יותר ומבקשים להקים מערכת משפטית הנוהגת על פי דיני התורה. וזו בקשתנו: אנא ה', השיבה את שופטינו, שיהיו צדיקים וחסידים כמו שהיו בימים קדמונים, ואף יועצים שייעצו לנו עצות טובות, השב לנו כבתחילה, והסר ממנו על ידי כך יגון ואנחה הנגרמים על ידי שופטים המעוותים את הדין. ומלוך נא עלינו אתה ה' לבדך, שתתגלה מלכותך בעולם, בחסד וברחמים ולא ביד חזקה, והצדק אותנו תמיד בשעה שאתה עושה משפט בעולם. בברכה נאמנה