• צורת התפילה

האם ניגונים בתפילה הם ’חוקות הגויים’?

הרב חיים שרייבר

י"ז שבט תשפ"ב
שאלה
ראיתי את שהרב כתב, לגבי שירה בתפילה, שמותר וראוי. (כל עוד אין בעיה של אמירת שם ה, חזרה על מילים וכו.) רציתי לשאול את הרב לגבי ניגונים בתפילה- לדוגמא, הלל מוזיקלי. נניח שאין בעיה של חזרה על מילים, כיוון שהזכרנו מראש, לפני ההלל, שאין לחזור על מילים- ושצריך לשים לב שאמרת את כל המילים. וכומבן שאין בעיה "טירחא דציבורא" . האם יש בעיה בדבר, אולי משום "חוקות הגויים"? ששמים בבית התועבה שלהם מקהלה? או אולי בעיית מינות- הרפורמים נוהגים הרבה פעמים לשים פסנתר בבית הכנסת שלהם? אודה לפסק.. בניה
תשובה
שלום אני צרף קישור לתשובה שענה הרב שמואל אריאל באתר. התשובה מפורטת ומקיפה. https://www.yeshiva.org.il/ask/101552 יום טוב